PANCAR YEMEĞİ - Tokat



Sebze Yemekleri
MALZEMELER:
• 1 kg pancar ( bağ yaprağı, cüce, çalı pancarı, dikencik, ebe gümeci, efelik, galugan, kazayağı, kuş ekmeği, madımak, nivik, papatya kökü, sütlügen, teke sakalı, gelin parmağı, ak topça, sığır kuyruğu, sığırdili vb. otların karışımı)
• 3 adet kuru soğan
• 1 su bardağı bulgur
• 300 gr kıyma ya da 100 gr pastırma
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı salça
• 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
• Pancar temizlenir ve 1-2 saat bir kap içinde suda bekletilir.
• Sonra süzülür.
• Olabildiğince ince kıyılır.
• Bir tencerede yağ, soğan, salça, kıyma ve pastırma kavrulur,
• Kıyılan pancarlar ilave edilir, pancar öldürülür.
• Pancarın yüzüne çıkacak kadar su konur ve yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine bulgur eklenerek 10 dk kaynatılır.
• Sıcak servis edilir.


Görüntülenme Sayısı : 159    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013    Güncellenme Tarihi : 19 Şubat 2013   

Sosyal Google Plus